luni, 19 noiembrie 2012

LANSARE DE CARTE LA DUDEȘTII NOI







    Comuna Dudeştii Noi este într- o continuă ascensiune culturală. Odată cu venirea toamnei au avut loc numeroase evenimente culturale, cel mai important fiind lansarea a patru cărţi.
    În data de 16 octombrie,  în incinta Bibliotecii Comunale a avut loc lansarea  a trei volume de poezii ale unor  tineri poeti debutanți și volumul de poezie al cunoscutului poet Geo Galetaru .
     Monica Georgiana Jula, Debora Gabriela Szavu și Alexandru Emanuel Mitroi  au păşit timoraţi şi plini de emoţii în faţa publicului prezent. Fericirea, multumirea și satisfacţia pentru cele reuşite li se citeau pe chipurile fragede de adolescenţi. Cu mult mai multă experienţă, sigur  de sine, poetul Geo Galetaru a prezentat cele 3 volume de poezii ale poeţilor debutanţi , dându-le sfaturi și asigurându-le o permanentă susţinere.          Evenimentul a fost deschis publicului larg, astfel elevi, cadre didactice, primarul comunei Alin Nica, d-na bibliotecar Adriana Roman Jula, doi scriitori cunoscuţi (Nina Ceranu şi Alexandru Moraru), dar şi un cantautor au participat la această lansare.

      În prima parte a evenimentului , au fost prezentate de către Geo Galetaru cele 3 volume de debut ale tinerilor poeţi : ’’Zăpezi şi stele’’ de Monica Georgiana Jula , ‘’Zânele din casa mea ‘’ de Debora Gabriela Szavu şi ‘’Sărbătoare în natură ‘’ de Alexandru Emanuel Mitroi care s-au bucurat de o sinceră apreciere din partea publicului şi de multe cuvinte de laudă.
    A doua parte  a manifestării a constat în prezentarea volumului de poezie ‘’ Apele nopţii spre dimineaţă’’ al cunoscutului poet Geo Galetaru. Prezentarea volumului a fost facută de către scriitorul Alexandru Moraru si scriitoarea Nina Ceranu. Geo Galetaru  s-a bucurat de aplauzele publicului , de admiraţia elevilor şi de urările celor prezenţi.
     Menţionăm că  editarea celor 4 volume a fost posibilă în urma finanţării  de către Consiliul Local,  în cadrul programului PROCULTURA.

   La sfârşitul manifestării, autorii au împărţit cărţi  şi au dat autografe. Tinerii poeţi au primit cu întelepciune sfaturi de la cei mai experimentati decât ei  şi  s-au luminat în urma multelor cuvinte de laudă şi de apreciere. Poetul Geo Galetaru a multumit publicului pentru prezenţă, pentru aprecierea si pentru  cuvintele frumoase pe care le-a primit.
    Ţelul acestui proiect a fost acela de a promova cultura in Dudeştii Noi şi de a  spori interesul spre lectura a celor prezenţi.


Bibliotecar Dudeștii Noi
Adriana Roman Jula

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu