vineri, 22 martie 2013

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A POEZIEI LA BIRDA






   Ziua Internaţională a Poeziei (World Poetry Day) - se marchează anual, la 21 martie, ca urmare a aplicării unei decizii a UNESCO emise în timpul celei de-a 30-a sesiuni susţinute la Paris, în perioada octombrie-noiembrie 1999.
    Mesaj directorului general al UNESCO Irina Bokova, pentru marcarea Zilei Mondiale a Poeziei în 2013 a fost: "Poezia este una dintre cele mai pure expresii ale libertăţii lingvistice. Este o componentă a identităţii popoarelor şi întruchipează energia creatoare a culturii, datorită posibilităţii de a fi reînnoită continuu".
     Pentru a sărbători  cum se cuvine  acest eveniment  am pregătit împreună cu un grup de liceeni voluntari ai bibliotecii comunale Birda, semne de carte cu fragmente din creațiile poeților români și străini : Mihai Eminescu , Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Nichita Stănescu, Federico Garcia Lorca, J.W. Goethe.
   Versurile scrise pe semne de carte au fost împărțite prin localitate: la poștă, la Primărie, la magazine, elevilor, trecătorilor și apoi în bibliotecă, utilizatorilor care au și citit  poezie atât de pe aceste semne cât și din volume de poezie din bibliotecă .
      Ne-am folosit de acest eveniment pentru a încerca să facem cât mai vizibilă biblioteca în comunitate,  lansând  invitația  tuturor de a vizita acest lăcaș al culturii care aparține tuturor.

Dara Anderwald
BIBLIOTECA BIRDA
bibliotecar comunal 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu